Yangın alarm paneli belli bir dizi işlemle kaynaktan sinyal alıp işleyerek hedef cihazlara veri yollarıyla aktarır. Yangın ihbar panelinde akü kullanılır. Şebeke enerjisi kaybolduğunda bu kurunun çalışması için enerji verici aküler kullanılır. Bu cihazlar 7 amper saatlik güç ile kutu içerine entegre edilmiştir. Yangın alarm paneline dışarıdan bir müdahale olduğunda bunu engellemek için anahtar kullanılır.
Yangın Alarm Ekipmanları
Duman detektörleri, yangın anında çıkan duman, is, kül partiküllerini algılayan cihazlardır. Isı detektörleri, ısının +50 dereceyi aştığında alarm kutusuna uyarı vermekle yükümlüdür. Yangın ihbar sireni, yangın anında panelden gelen alarm ile devreye ses ve yanıp sönen led ile haber gönderen cihazdır. Yangın ihbar butonu, yangının insanlara manuel olarak haber verilmesini sağlayan elemandır. Doğalgaz detektörü, bulunduğu yerdeki doğalgaz kaçaklarını algılayan devreye giren elemandır. LPG gaz detektörü, yanıcı ve patlayıcı gaz kaçağını algıladığı an devreye giren cihazdır. Tüm bu ekipmanlarla beraber siber güvenlik hizmetlerini birlikte veriyorlar. Bu sistemleri Dörtyol kamera sistemleri ile destekleyerek takibini kolaylaştırıyorlar.
Bağlantıların Yapılma Şekli
Yangın alarm paneli dört bölgeden oluşan artı ve eksilerle bağlantıları sağlanan bir panele sahiptir. İskenderun siber güvenlik ekibi yukarıda verilen ekipmanların yangın alarm paneli ile iletişimini sağlıyorlar. Birinci bölgede bulunan bağlantıya duman detektörünün artı ve eksi kutuplarını bağlıyorlar. İkinci bölgeye ihbar butonunun mevcut iki kutbunu haberleştiriyorlar. Siren butonunun eksisinden panelin eksisine yine sirenin artısından panelin artısına iletişim kabloları takılmaktadır. Bu işlemlerden sonra sonlandırma dirençleri takılarak devrenin kısa devre olmaması ve panelin korunmasını sağlıyorlar.
Uygulamanın başarılı olup olmadığını müşterilerine test etmek için ısı detektörüne fön makinesi tutarak garantili ve sistemli çalıştığını gösteriyorlar. Bu işlemde ısı detektörü ısınarak yangın alarm butonunun yandığı gösteriliyor. Siren sesini panelden kısıp resetleme işlemi yapılabiliyor.
Çalışma Prensibi
Yangın alarm sistemleri aynı normal alarm sistemlerinde olduğu gibi hareket detektörü ya da giriş çıkışı algılayan detektör yerine veya bunlara ilave olarak mekana takacakları duman detektörleri, ısı detektörleri ile ortamdaki dumanı ya da ısı artışını algılayıp bunu alarm paneline, yangın paneline iletmesin sağlıyorlar. Bu siber güvenlik sistemi yangını telefon ya da GPRS yöntemini kullanarak oluşan alarm durumunu alarm merkezine iletme işlevi görmesini sağlıyorlar. Yangın sistemlerinde her türlü kullanılacak detektörlerin seçimi önemli olmaktadır.
Adreslenebilir Yangın Sistemi
Bu sitemde siber güvenliğin olmazsa olmaz yöntemlerinden biridir. Dörtyol kamera sistemleri ile desteklenip kullanılacak cihazların her birinde bir adres veya mahal ismi yazılabilmektedir. Santral olarak 1,2 ve 4 loop bulunmaktadır. Her loop 125 adet adreslenebilir cihaz eklenebilmektedir. Bu sistemler ile noktasal yer tespiti yapma, cihazların son durumunu kontrol etme ve kirlilik seviyelerini görebilme işlemleri yapılmaktadır.
Nasıl Hizmet Alabilirim
Güvenlik teknolojisinin yeterliliği, müşteri desteğinin seviyesi, en son siber tehditlerin bilgisi ve diğer kilit alanların yanı sıra her türlü siber güvenlik alanında hizmet veriyorlar. Özellikle, benzersiz gelişmiş çözümler sunan şirket, daha büyük siber güvenlik görevlileri arasında yer ediniyor. Kurumsal güvenlik teknolojisinin ön saflarında yer almaktadır ve sofistike bir müşteri kitlesinde %99 müşteri tutma oranını sürdürüyorlar. Güvenlik uyumu ihtiyacını, finansal uygunluğun avantajını firmadan 7/24 alabilirsiniz.