×

Teknik Destek

Nasıl İletişime Geçebilirsiniz ?

1 0850 305 64 34 nolu numaradan,
2 Sitemizin sağ alt köşesinde yer alan canlı destekten,
3 info@siberguvenlikk.com mail adresinden

Ofisimizde bizi ziyaret etmek isterseniz buraya tıklayarak adresimize ulaşabilirsiniz.

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi-Cuma 08:00 - 19.00
C.tesi - 08:00-19.00
Pazar günleri kapalıyız.

Giriş Yap ve Sana Özel Fırsatları Yakala

Şifrenizi Mi Unuttunuz ?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!

Siber Güvenlik

Siber Güvenlik, IP Kamera, Hırsız Alarm, Yangın Alarm gibi alanlarda İskenderun'da sizlere özel çözümler sunmakta.

T (850) 305 64 34
Email: info@siberguvenlikk.com

Siber Güvenlik
Savaş Mah. Ziya Gökalp Cd. DİVAN İŞHANI, 31200 İskenderun/Hatay

Open in Google Maps
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • Teknik Destek
  • GİRİŞ YAP
  • Ana Sayfa
  • Hizmetlerimiz
    • IP Kamera Sistemleri
    • Alarm Sistemleri
    • Network Ürünleri
    • Televizyon Sistemleri
    • Fiber Sonlandırma
    • Bariyer Ve Turnike Sistemleri
  • Hakkımızda
  • Referanslarımız
  • Kurumsal Çözümler
  • İletişim
ÜcretsizKeşif
Pazar, 08 Eylül 2019 / Kategori : Fiber Optik

Kameraların Fiber Altyapıda Çalışma Prensibi

Fiber optik kablolar, ışın demeti fonksiyonunda çalışan ve az yoğunluktan- yüksek yoğunluğa geçerken, yansıma sistemi kuralıyla kurulum edilir. Fiber, tam yansıma şeklinde veya ışın demeti kırılması ile optik dışına çıkması mantığına dayanır.

Fiber optik kablolar temel olarak üç ana kısımdan oluşur. Nüve, kılıf ve kaplama yapısıyla tasarlanan fiber optik kablolar, kamera sistemlerinde de kullanılmaktadır. Kameraların fiber altyapıda çalışma prensibi yine optik temeline dayanır.

Fiber Kabloların Yapısı

Optik mantığa göre çalışan fiber kabloların yapısı; iç kısımda bulunan saf cam ve dış kısımlarını saran kaplama materyallerinden oluşur. Fiber optik yapısını oluşturan kısımlar şu şekildedir;

-Nüve: Saç telinden daha ince yapıdaki camdan üretilmektedir. Işın demetinin içerisinden geçtiği merkez kısım olarak nitelendirilir. Tek mod ya da çok modlu olarak üretilen nüve çeşitleri, 8 ila 100 micrometre ölçüleri arasında değişen yapıları ile eğilebilir kullanım sağlar.

-Fiber Kılıfı: Saç telinden ortalama 25 micrometre daha kalın yani 125 micrometre çapındaki kılıf bölümü, nüve bölümünü saran kısımdır. Fiber ışının, merkez kanaldan yani nüveden çıkmaması için koruma niteliğindeki bölümdür. Yapısı, saf camdan olup, nüveden farklı olarak indis etkisiyle, ışını dışarı taşması önlenir. İç kısımda yansıma oluşturarak, ışınların yeniden nüve içerisinde ilerlemesini sağlayan bölümdür.

-Fiber Kaplama: İç kısmı korumak için zırh niteliğinde giydirilen kaplamanın, optik özelliği yoktur. Genellikle plastik materyalden ya da polimer ürünlerden imal edilir. Fiberin kablo olması ve fiberin zedelenmemesi, darbelerden korunması için dış kısmı saran, tekli ya da çok katmanlı oluşumdur.

Fiber Optikte Veri Aktarımı

Kameraların fiber çalışma mantığını anlamak için veri aktarım modülünden bahsedebiliriz. Fiber teknolojisi; bilgi, görüntü, ses ve iletişim unsurlarını elektriksel sinyale dönüştürür. Alınan verilerin sinyalleri, ışığa dönüştürülür. Kameralarda alınan veriler, fiber altyapıda elektriksel sinyale sonrasında ışık ışınına dönüştürülür.

Bu yazımızı da beğenebilirsiniz;  Fiber Optik Altyapı Projeleri Nasıl Hazırlanır?

Hassas cam kablolar ile bu ışınlar, dedektör cihaz ile yeniden sinyale dönüştürülür. Görüntünün aktarımı için taşınan elektriksel sinyaller, şifre çözme sistemiyle görüntülenir. Fiber optik sistemde temel mantık; 2 dönüşüm + 2 dönüşüm opsiyonuna bağlıdır. Ve çift dönüşümde, camdan yol ile ışın geçişi yapılır. Daha basit ifadeyle anlatmak gerekirse; görüntü veya veriyi, ışığa dönüştürmek ve ışık yoluyla diğer ortamda gerçek görüntüye dönüştürmek olarak tanımlayabiliriz. Kullanılan teknoloji, saf ışıktır.

Fiber Teknoloji Kullanılan Alanlar

Kamera sistemlerinde kullanılan fiber altyapı, haberleşme ve iletişim alanında hızlı veri akışı için kullanılan yöntemlerden biridir. Işık yansıması sistemiyle çalışan fiber optik;

-İnternet, Lan & Wlan uygulamalarında

-Nükleer enerji santralleri, Radyo aktif ışınlarda

-Reklam tabelaları

-Kent güvenliği dahilinde trafik kontrol sistemlerinde

-Haberleşme ve iletişim sistemlerinde

-Havayolu ve demiryolu sinyal sistemlerinde

-Elektronik cihaz senkronizasyonları

-Santral ve iletim sistemlerinde

-Sağlık ve askeri alanlarda

Kullanılmakta, veri iletimleri ve görüntüleme fonksiyonları ile yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Fiber Altyapıda Çalışan Kameralar Hangi Alanlarda Kullanılır?

Haberleşme alanı, fiber altyapıda kullanılan kameraların en geniş kapsamlı kullanıldığı alandır. İletim ve iletişim sektöründe hem canlı yayınlar hem görüntü aktarımları için fiber altyapı kullanılır. Reklam ve tanıtım alanlarında, sinema ve görsel sanatlarda kullanılan fiber optik altyapı, günümüzde hemen her alanda kullanılmaktadır.

Fiber Altyapıda Profesyonel Sistem

Firmamız Hatay ve Dörtyol bölgelerinde faaliyet gösteren siber güvenlik hizmetleri, fiber optik ek ve sonlandırma hizmetleri sunan, sektörün öncü firmalarından biridir. İskenderun tüm böğeler, çevre il ve ilçelerde fiber optik projeler ile nitelikli, teknolojik ve üstün performans sağlayan hizmetler sunuyoruz. Web sistemimizden ya da çağrı merkezlerimizden erişim sağlayabilirsiniz.

 

 

  • Tweet
Tagged under: hatay kameraların fiber optik alt yapıda, iskenderun kameraların fiber optik alt yapıda, payas kameraların fiber optik alt yapıda
  • Alarm Sistemleri
  • IP Kamera Sistemleri
  • Bariyer Ve Turnike Sistemleri
  • Fiber Sonlandırma
  • Network Ürünleri
  • Televizyon Sistemleri

© 201. Siber Güvenlik. Tasarım : Limon Creatif.

Yukarı Call Now ButtonHemen Ara
× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?