Önlem alınması gereken ve bir sorun olarak bilinen en mühim konu güvenlik açığıdır. Yaşanılan üzücü olaylar yeterince güvenlik önlemlerine önem verilmemesi bu durumun ne kadar dikkat edilmesi gereken bir mevzu olduğunu hepimize göstermektedir. Günümüzde bu sebeplerden dolayı güvenliği sağlamak ve insanların daha huzurlu, düzenli yaşantılar sürebilmesi adına birçok güvenlik sistemi üretilmekte ve uygulanmaktadır. Bu sistemler sayesinde oluşması muhtemel güvenlik açıklarını en aza indirerek gerekli önlemler alınmış olur. İhtiyaçlara yönelik farklılık gösteren güvenlik sistemleri arasında araçlar için sıkça kullanılan bariyer sistemleri gelmektedir. Giriş-çıkışların daha güvenli hale gelmesi amacıyla denetim altına alınarak kullanımı amaçlanmış bu sistemler kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir. Zamanında alının önlemler sayesinde birçok tehlikeyi insanların yaşam alanlarından uzaklaştırmış oluruz. Bariyer sisteminin sağladığı faydalar kullanım çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Bizlerde bu yazımızda hangi alanlarda kullanılır? Kullanım amaçları nelerdir? Tarzında soruları yanıtlamış olacağız.
Bariyer Sisteminin Kullanım Alanları
Bilindiği üzere araçların bulunduğu alanlarda araç trafiğini düzenleyen ve kontrol altına alan herhangi bir düzen yoksa sorunların ortaya çıkması da kaçınılmaz olmaktadır. Kullanılacak bir bariyer sistemi ile yetkisiz araçların bölgeye girişleri engellenerek güvenlik düzeyi üst seviyelerde tutulmaktadır. Bu sayede oluşması muhtemel tehlikeler bariyer sistemleri ile uzaklaştırılmaktadır. Tabii ki bariyer sistemleri sadece güvenlik açıklarını kapatmak için değil, giriş-çıkış kontrollerini denetim altına almak amacıyla da insansız şekilde kullanılabilmektedir. Üretim ve tasarım noktalarında ihtiyaçlara yönelik farklı çeşitlere sahip olan bariyer sistemleri, yazılımsal entegrasyonlar aracılığı ile personel takip, ücretli otopark girişleri, üyelik kontrol modelleri gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Günlük yaşantımızda; siteler, iş merkezleri, üniversite kampüsleri, kamu kurum ve kuruluşları, ücretli otopark alanları gibi bölgelerde güvenlik ve takip amacıyla kullanıldığına şahitlik etmekteyiz. Bariyer sisteminin kullanım alanları bu şekilde sıralanabilir. Kullanılan çeşitlerine göre de faydalarını aşağıdaki yazımızda birlikte inceleyelim.
Bariyer Sistem Çeşitleri
Otomatik kollu bariyer, bariyer sistemleri arasında en çok tercih edilen modelleri arasındadır. Giriş-çıkışların insansız kontrolünü rahatlıkla denetim altına alabilen bu sistem ile, bölgeye izinsiz girebilecek araçları engellemektedir. Otomatik kollu bariyerlere entegre edilen sistemler ile personel ve misafir kullanıcı giriş-çıkışlarını takip altına alarak dönemsel raporlama yapılabilmektedir.
Road Blocker olarak bilinen bariyer sistemleri arasında en güvenlikli sistemdir. Genel olarak; askeri bölgeler, devlet binaları, diplomatik alanlar, bazı site ve iş merkezlerinin giriş-çıkışlarına uygulanan bu sistem ile, olası araba çarpmalarının önlenmesi yanı sıra oluşabilecek saldırıları da önceden kontrol altına almaktadır. Hidrolik bir çalışma prensibine sahip bu sistemler sayesinde yoğun bölgelerde dahi sorunsuz çalışabilmektedir.
Mantar bariyer sistemi de güvenlikli bölge olarak ayırlılan trafiksiz alanlarda sıkça kullanılmaktadır. Bazı otopark alanlarında da kullanılan bu sistem sayesinde, uygulanan bölgeye araç girmesi engellenir veya izinsiz girişlerin olmaması sağlanır. İçeriye girebilecek araçlar ise denetim yoluyla alınırlar.
Bariyer sistemlerini edinmeden önce ihtiyaçlarını belirlemeli ve ona yönelik tercihler yapmalısınız. İskenderun ve Arsuz bölgelerinde uzun yıllardır güvenlik sistem hizmetleri veren firmamız ile iletişime geçebilir. Gerekli ihtiyaçlara yönelik ürünleri tedarik edebilirsiniz.