Çeşitli bölgelerde araç veya personel takibi için kullanılan bariyer sistemleri, giriş-çıkışları kontrol altına alarak güvenliği üst seviyelerde tutmak amacıyla tasarlanmıştır. Bölge girişlerinde kontrol noktası oluşturularak kullanılan bu sistemler izinsiz olan araçların girişini engellemektedir. Bu kontrol sistemi ile yaşam alanlarımız arasında oluşabilecek tehlikeler bertaraf edilebilmektedir. Günlük yaşantımızda sıkça kullanılan bu sistemler ile insan güvenliği ön planda tutulmaktadır. Bariyer sistemleri kullanım amaçlarına göre tasarım ve üretim farklılıkları gösterebilmektedir. Kullanılan bariyer sistemleri insansız ve özerk olarak çalışmasından dolayı güvenlik maliyeti minimum seviyelere inerken güvenli trafik akışı kontrol altına alınmış olur. Peki bariyer sisteminin kullanım alanları nerelerdir? Hangi amaçlarla kullanılır? Gibi akıllara takılan bazı sorulara bu yazımız ile beraber cevap bulmaya çalışacağız.
Bariyer Sistemi Kullanım Alanları ve Çeşitleri
Bariyer sistemleri kullanım amaçlarınıza göre değişiklik göstermektedir. Yüksek güvenlikli bir bölgede kullanılan ve tercih edilen sistem farklı, sadece araç giriş-çıkışı yapılmak istenen veya personel takip sistemi olarak çalışan sistem farklıdır. Bu sebeplerden dolayı bariyer sistemini hangi alanda ve hangi amaçla kullanmak istediğinizi önceden belirlemeniz gerekmektedir. Günlük yaşantımızda sıkça karşılaştığımız ve neredeyse hepimizin kullandığı otomatik kollu bariyer sistemleri elektrik motorlu bir kol sistemi ile çalışmaktadır. Gelişmiş bu sistem kontrol elektroniğini uzaktan kumanda, buton kontrolü veya rfid kullanımı ile açılabilmektedir. Bu sayede uygulanan alana izinsiz bir aracın girişi engellenerek güvenlik akışını düzenli bir seviyede tutmuş olursunuz. Otomatik bariyer sistemleri; alışveriş merkezleri, siteler, üniversite kampüsleri, iş merkezleri gibi birçok alanda sıkça kullanılmaktadır. Üzerine entegre edilerek çalışabilen personel takip ve üyelik kontrol modelleri ile birçok veriyi toplayabilir ve raporlama imkanına sahip olabilirsiniz.
Mantar Bariyer sistemi ile yoğun güvenlik gerektiren ve insan odaklı kullanımı ön planda olan bu sistemler ise genel olarak yayalaştırılmış caddeler için trafiğe kapatılma ve kontrollü geçişlerin sağlaması amacıyla uygulanmaktadır. Mantar bariyer sistemleri ile yaya önceliğinin gerektiği alanları koruma altına alarak giriş-çıkışları düzene sokabilmekteyiz. Bu sistemi ise uzaktan kumanda, buton, plaka okuma, rfid etiketler sayesinde insansız kontrolü sağlanabilmektedir. Mantar bariyer sistemleri isteğe göre uzunluk ve genişlikte ihtiyaçları tam anlamıyla karşılaması için özel üretimi yapılmaktadır.
Road blocker olarak bilinen bir diğer bariyer sistemi ise üst düzey güvenlik ihtiyacı olan bölgelerde oluşabilecek tehditleri engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Road blocker sistemi genel olarak; askeri bölgelerde, diplomatik alanlarda, üniversite girişlerinde, site girişleri gibi alanlarda kullanımı oldukça fazladır. Bu alanlara üstün geçiş güvenliği ve kontrolü sağlamak amacıyla kullanılan road blocker sistemleri özel olarak ihtiyaca yönelik olarak tasarlanmaktadır. Sistem sadece araç çarpmalarına dayanıklılık ve giriş-çıkış kontrolleri gibi güvenlik önlemleri yanı sıra oluşabilecek saldırılara karşı oldukça dayanıklı üretilip tasarlanabilmektedir. Hidrolik çalışma prensibine sahip bu sistemler en yoğun bölgelerde dahi sorunsuz çalışabilmektedir.
Güvenlik söz konusu olunca uygulama yapılmadan öncede bilgi alınması ve ihtiyaçları doğru karşılaması için detaylı araştırma yapılmasını gerektirmektedir. İskenderun ve Arsuz bölgelerinde hizmet veren firmamızdan danışmanlık alabilir, ihtiyaçlarınıza yönelik en doğru seçimi bizlere yaparak ürün tedarikini sağlayabilirsiniz.