Fiberoptik ek yapımı ve sonlandırma işlemleri, yüksek iş kalitesi gerektirir. Teknolojik cihazlar ile yapılan işlemlerde, profesyonellik önem taşır. Fiberoptik ekler, iki farklı şekilde yapılır. Mekanik ve Fusion ek olarak bilinen optik işlemler, çeşitli cihazlar ile tamamlanır. Hatay fiber optik sonlandırma firması olarak, kaliteli ve güvenilir iş sunumu ile faaliyet gösteriyoruz. Online sistem üzerinden veya mobil çağrı merkezlerimizden erişim sağlayarak, fiber optik hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Mekanik Fiber Optik Ek Nasıl Yapılır?
Epoxy ek olarak bilinen mekanik ek yöntemi, hizalandırma araçlarıyla uygulanır. Mekanik araçlar kullanılarak yapılan işlemlerde, fiber uçların aynı hizada konumlanması sağlanır. Epoxy fiber optik ek nasıl yapılır? Konusunda sunulan iki farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemler;
-Capillary: Kılcal boru sistemi olarak nitelendirilen işlem, en çok tercih edilne metotlardan biridir. Oluk temellik cihaz kullanımıyla sağlanan kılcal boru uygulaması, fiber uçların yerleştirilerek yapılır. Cam materyal ya da seramikten elde edilen hassas cam borular, fiber uçların nizami şekilde yerleştirilmesi için dizayn edilir.
-Fusion: Füzyon eki uygulanarak yapılan işlemdir. Ekleme yapılacak olan iki fiber uç, ısıtılarak bir nevi kaynak sağlanır. Erime noktasında lehim sağlanan fiber uçlar, iletimin sürekliliğini sağlar. Isıtma kaynağı ile yapılan fiber optik ek uygulamalarında ayrıca, mikro alev tekniği ve karbondioksit lazer yöntemleri de kullanılır.
Fusion Fiber Optik Ek Nasıl Yapılır?
Fusion ile ek veya sonlandırma işlemi yapılırken, fiber uçların en ideal konumda olduğuna dikkat etmek gereklidir. Lehim işleminden sonra, nitelikli hizalanma sağlanması önem arz eder. Özellikle tek modlu fiber optiklerde hizalanmanın tam sağlanmaması, ek yerlerinde iletim olmamasına neden olur. Elektrik ark işlemiyle uygun sıcaklığa getirilen ve erime sağlanarak, lehim yapılan fiber ekler, füzyon uygulaması olarak bilinmektedir.
Mekaniksel bütünlük sağlanarak yapılan işlem, yük kalitede iletim ve bağlantı sağlar. Sıcaklık ve basınç faktörleri, ek yapma zamanı gibi diğer faktörler, ek kalitesini belirleyen diğer unsurlardır.
Fiber Optik Eklemede Önemli Detaylar
Ekleme işlemi sırasında oluşan kirliliğe dikkat edilmeli, basınç direncinden sıcaklık oranına kadar, her bir detaya özen gösterilmelidir. Çevresel faktörlerden koruma sağlamak, fiber ekin ideal şekilde yapılmasına ve bağlantı kalitesinin yükselmesine olanak sunar. İdeal şekilde hizalandırma ve ekleme yapılmayan fiber optik işlemlerinde, orijinal bağlaşımdan %30 ila 40 oranında fark gözlemlenir.
Yeterli dayanıklılık sağlamak, kullanılan alana göre uygun ek yöntemini seçmek ve ek bölümüne destek yapmak, en önemli detaylar arasında yer almaktadır.
Fiber Optik Ek ve Sonlandırma Fiyatları
Mekanik fiber optik ekler, fiber özlerinin kaliteli şekilde yapılmasını sağlar. Yani yapıda bozulma olmaz. Ayrıca elektrik arkı kullanımına gerek yoktur. Fusion fiber optik ekler, kullanılan istemler ve alanlara bağlı olarak avantajlar sunar. Fiber optik ek ve sonlandırma fiyatları, uygulamalara bağlı olarak farklılık göstermektedir.
Fiber ek için kullanılacak yöntem, kablo sonlandırma cihazları ve uygulamaları ve fiber kablo çeşitleri gibi faktörlere bağlı olarak fiyat belirlemesi yapılır. Keşif hizmeti sunan firmamız, uzman kadro ve teknolojik destek ile faaliyet göstermektedir.
Fiber Optik Ek ve Sonlandırma Servisi
Hatay, İskenderun ve Dörtyol firması olarak tüm bölgelerde, civar il ve ilçelerde faaliyet gösteriyoruz. Fiber optik kablo çeşitleri, fiber optik ek ve sonlandırma hizmetleri ile profesyonel hizmetler sunuyoruz. Telefon iletişim sisteminden, dilediğiniz her an erişim sağlayabilir, hizmet detayları ve fiyatlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Sektörel tecrübe, yüksek teknolojiyle geliştirilen cihazlar ve işinin uzmanı ekibimiz ile faaliyet gösteriyoruz.